Aimo T. Nikolainen

Aimo T. Nikolainen toimi Helsingin hiippakunnan kolmantena piispana vuosina 1972 - 1982.

Nikolainen syntyi Helsingissä 10.7.1912. Hän suoritti sacr. min. kandidaatin tutkinnon vuonna 1932 ja hänet vihittiin papiksi Tampereella vuonna 1935. Tohtoriksi Nikolainen väitteli vuonna 1940. Väitöskirjan aiheena oli ”Lähimmäinen uskonnollisena kysymyksenä UT:ssa”. Tullessaan Helsingin piispaksi hänellä oli takanaan merkittävä ura Helsingin yliopistossa. Hän oli toiminut muun muassa Uuden testamentin eksegetiikan professorina ja teologisen tiedekunnan dekaanina.

Piispuuskautenaan Aimo T. Nikolaisella oli 57 kirkon tai kappelin tai seurakuntatalon vihkimistä tai uudelleen vihkimistä, eli keskimäärin 5 -6 vuosittain. Myös uuden raamatunkäännöksen tekeminen käynnistyi Aimo T. Nikolaisen piispuuskautena. Piispa Nikolainen toimi raamatunkäännöskomitean puheenjohtajana koko sen toimikauden. Uusi raamatunkäännös otettiin käyttöön vuonna 1992. Piispa Nikolainen kuoli 24.9.1995.