1. Hoosianna! (Vk. 1)
  2. Avaja porttis, ovesi (Vk. 2)
  3. Enkeli taivaan (Vk. 21)
  4. Juhlimaan tulkaa (Vk. 27)
  5. Maa on niin kaunis (Vk. 30)
  6. Oi Kristus valtiaamme (Vk. 45)
  7. Oi rakkain Jeesukseni (Vk. 63).
  8. Nyt liehuu viiri kuninkaan (Vk. 72 a)
  9. Nyt se suuri päivä koitti (Vk. 84)
  10. Aurinkomme ylösnousi (Vk. 105)
  11. Terve, juhla Kristuksen (Vk. 106)
  12. Me kiitämme sinua (Vk. 126)
  13. Pyhä, pyhä, pyhä! (Vk. 134)
  14. Oi Jeesus kiitos nimellesi sun (Vk. 142)
  15. Rauhan saivat pyhät Herran (Vk. 146)
  16. Nyt ylös sieluni (Vk. 632).

Samalla matkalla - kirkkovuoden rakkaat virret

Ihminen on perusluonteeltaan matkalainen. Elämä on alusta loppuun tiellä olemista, kulkemista, etsimistä ja päämäärään pyrkimistä. Virsikirjakin on oikeastaan matka, kirkkovuoden mukaan järjestetty matka.

Virsikirjan virret alkavat Hoosianna-hymnistä, joulun odotuksen vahvasta adventtiveisusta. Jouluvirret vievät Beetlehemin seimelle iloitsemaan Jeesus-lapsen syntymästä. Virsien mukana kuljemme kohti Jeesuksen kärsimystä ja ristiä, mutta myös tyhjälle haudalle ja kohti ylösnousemuksen iloa. Helluntain virret tuovat Pyhän Hengen meidän luoksemme ja hänen kanssaan kuljemme myös kohti päiviemme loppua ja taivasta.

Virret ovat matkalauluja. Veisaamme niitä matkalla kotiin ja kirkkoon, matkalla arkeen ja taivaaseen. Virsissä tulevat ilmi elämämme surut ja ilot, rukoukset, pyynnöt ja kiitokset, mutta myös Jumalan armo ja siunaus. Näitä rakkaita, monelle syvälle mieleen painuneita virsiä voimme laulaa ja hyräillä niin elämämme matkan eri vaiheissa kuin kirkkovuoden suurten juhlien aikana.

Tämä virsi-CD on äänitetty Helsingin tuomiokirkossa 2.11.2008 pidetyssä virsilauluillassa. Kirkko oli ääriään myöten täynnä; voimakas veisuu täytti holvit ja kupolit. Suuri kiitos kuuluu erityisesti Helsingin rauhanyhdistyksen väelle, jonka rakkaus virsiä kohtaan kuuluu tällä levyllä.

”Juhlimaan tulkaa toivon täyttymistä!” laulamme jouluna. Virret tekevät pyhästä ja arjesta juhlan. Ne tuovat toivoa sinnekin, missä elämän huolet painavat. Jumalan rakkaus herättää halun laulaa. Toivon, että nämä kirkkovuoden rakkaat virret voisivat olla ilon ja rohkaisun lähde.

Eero Huovinen