Rakkaat virret -levy

Tutuissa virsissä on merkillinen voima. Raavas mieskin herkistyy, kun muistaa äidin laulaman iltavirren. "Ilta on tullut Luojani..." Lapsuuden virret antavat elämälle suunnan, johon voi myöhemminkin turvautua. Virsi antaa lohtua, se tuo Jumalan ja hänen armonsa lähelle.

Kotona, koulussa ja kirkossa me suomalaiset olemme oppineet virsiä, jotka ovat syöpyneet syvälle mieliimme. Monet meistä ovat iloisia, kun kirkoissa lauletaan niitä virsiä, joita itsekin osaamme. Tuttuihin virsiin voi laulutaidoiltaan heikompikin yhtyä, ellei muuten, niin hyräillen ja hengessä. Tutut virret ovat usein myös rakkaimpia.

Tämä virsi-CD on äänitetty Helsingin tuomiokirkossa 16.9.2006 pidetyssä virsilauluillassa. Täpötäydessä kirkossa virrenveisuu kaikuu vahvana ja innostavana. Erityinen kiitos kuuluu Helsingin rauhanyhdistyksen väelle, jonka rakkaudesta virsiin ja kansankirkkoon tämä CD todistaa.

Psalmi 32 kertoo virsien perustarkoituksen: "Riemuhuudot kajahtavat ympärilläni, kun sinä autat ja pelastat." Kun Jumala auttaa, silloin alkaa virsi soida. Toivon, että nämä tutut ja rakkaat virret voisivat rohkaista surujen ja ilojen keskellä.

Eero Huovinen

1. Mä silmät luon ylös taivaaseen (Vk 490)
  2. Herraa hyvää kiittäkää (Vk 332 A.)
  3. Ystävä sä lapsien (Vk 492)
  4. Joka aamu on armo uus (Vk 547)
  5. Suvivirsi (Vk 571)
  6. Sinulle kiitos, Isä maan ja taivaan (Vk 326)