TIEDOTE KOSKIEN POLIISIN PÄÄTÖSTÄ 11.10.2018

11.10.2018

Tammikuussa 2018 Teemu Laajasalosta tehtiin neljä rikosilmoitusta poliisille, jossa pyydettiin selvittämään, onko hänen toiminnassaan entisessä virassaan kirkkoherrana syytä epäillä rikosta koskien maksukorttia tai kulukorvausilmoituksia. Samalla tehtiin ilmoitus koskien Laajasalon vanhan osakeyhtiön kirjanpitoa ja tilinpäätöksiä.

Poliisin mukaan Laajasalon kirkkoherran viranhoitoon liittyvien väitteiden osalta ei ole syytä epäillä rikosta eikä esitutkintaa toimiteta. Asiasta on tehty päätös, joka on liitteenä.

”Hyvä, että asia on nyt saatu päätökseen sekä seurakuntayhtymän että poliisin selvityksen jälkeen”, Laajasalo sanoo.

Yhtiön kirjanpidon puutteiden osalta asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Laajasalo toteaa myöntävänsä kirjanpitorikkomuksen:

”Kuten olen aiemmin julkisuudessa todennut, kirjanpidon hoidossa on ollut huolimattomuutta. Yrityksen kaikki velvoitteet on hoidettu, mutta myöhässä. Laiminlyönneillä ei ole saatu hyötyä. Se ei poista sitä, että olisi pitänyt olla huolellisempi. Myönnän laiminlyönnit ja olen niistä pahoillani. Yritys on ajettu alas, sillä ei ole toimintaa ja sen vastuut on hoidettu”, Laajasalo kommentoi.

Asia koskee Laajasalon aiempaa yritystoimintaa eikä nykyistä tai edellistä viranhoitoa. Tästä syystä tuomiokapituli ei kommentoi asiaa enempää.

”Jään odottamaan asian ratkaisua, enkä tässä vaiheessa kommentoi asiaa. Jätän viranomaisille ja myös itselleni työrauhan nykyisessä virassani,” Laajasalo lopettaa.

Liitteet