Tuomiokapituli nimesi järjestelytoimikunnan valmistelemaan Agricolan suomalaisen seurakunnan perustamista

1.11.2017

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli nimesi kokouksessaan 1.11.2017 järjestelytoimikunnan valmistelemaan uuden Agricolan suomalaisen seurakunnan perustamista. Kirkkohallituksen täysistunto päätti Loviisanseudun seurakuntayhtymän seurakuntajaon muutoksesta 19.9.2017.

Järjestelytoimikunta laatii uuden seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman sekä talousarvion, päättää henkilökunnan sijoittelusta ja toimitilojen käytöstä. Järjestelytoimikunnan kokoonkutsujana toimii uuden seurakunnan kirkkoherraksi nimetty Seppo Apajalahti.

Agricolan suomalainen seurakunta aloittaa uudessa muodossaan 1.1.2019. Uuden suomenkielisen seurakunnan jäseniksi siirtyvät nykyisten Loviisan ja Lapinjärven suomalaisten seurakuntien jäsenet sekä Ruotsinpyhtään, Pernajan ja Liljendalin seurakuntien suomenkieliset jäsenet, elleivät nämä ilmoita halustaan siirtyä uuden ruotsinkielisen seurakunnan jäseniksi.

Ruotsinkieliset Loviisanseudun seurakuntien jäsenet siirtyvät perustettavaan Agricolan ruotsinkieliseen seurakuntaan. Sen järjestelytoimikunnasta päättää Porvoon hiippakunnan tuomiokapituli.

Lisätietoja: kirkkoherra Seppo Apajalahti, seppo.apajalahti@evl.fi, 044 722 9238